Despre noi


Delia Rebreanu – vioara I

Violonista Delia Rebreanu a absolvit Facultatea de Interpretare Instrumentală din cadrul Conservatorului din Cluj-Napoca și studiile masterale aferente. De mică a participat la diverse concursuri de vioară (atât naționale cât și internaționale) și de asemenea a concurat la Olimpiadele Naționale, situându-se de fiecare dată în primele 3 poziții.

În cursul anilor de facultate a participat la cursuri de măiestrie a unor iluștri violoniști precum Vasile Beluska, AnkeSchittenhelm, David Grimal sau Serban Lupu. De asemenea a colaborat cu diverse orchestre: Sibiu Youth Orchestra, Filarmonica de Stat Sibiu, Orchestra de cameră a Academiei de Muzică „Gh. Dima”.

Toate aceste experiențe au culminat odată cu intrarea ei în anul 2010 în Orchestra Română de Tineret, precum și angajarea în Filarmonica de Stat „Transilvania” unde este de asemenea membră a Orchestrei de Cameră.

Născută în Târgu-Mureș, Cosmina Pop este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare Muzicală-Vioară și a Studiilor Universitare de Masterat din cadrul aceleiași instituții.

A colaborat cu orchestre renumite din țară, cum ar fi Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș, Orchestra de cameră „Liutaria”. A susținut numeroase concerte și recitaluri, în țară și în străinatate (Germania, Ungaria, Franța, Olanda) și a participat la cursuri de măiestrie, atât pe perioada cursurilor universitare, cât și după încheierea acestora, unde a studiat cu violoniștii Vasile Beluska, Penny Thompson, Ilian Garnet.

În prezent, este profesor de vioară la Scoala Gimnaziala de Muzică „Augustin Bena” din Cluj-Napoca, unde a obținut cu elevii săi premii importante, la concursurile naționale la care au participat.


Cosmina Salvan– vioara a II-a


Andrada Ruști – violă

Andrada Ruști a început studiul violei la Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca și a absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, specializare Interpretare Muzicală.

De-alungul anilor de liceu cât și de facultate, a participat la numeroase concerte și festivaluri atât în țară cât și în străinătate (Olanda, Elveția, Italia, Ungaria) făcând parte atât din formații de muzică de cameră, cât și din diferite orchestre. În prezent face parte din Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea.

Activitatea nu se rezumă doar la interpretare muzicală ci și în predarea muzicii celor mici, în trecut făcând parte din Learn with music, programul educațional în limba engleză pentru copii preșcolari.

Diana Canteșanu, născută în Cluj-Napoca, a început studiul violoncelului la vârsta de 11 ani, în cadrul Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” din orașul natal. După absolvirea liceului, și-a continuat studiile de specialitate la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea Conf. Univ. Dr. Vasile Jucan („Cvartetul Transilvan”). Din anul 2012, urmează cursurile de masterat la clasa aceluiași profesor.

A participat la cursuri de specializare în Romania și în străinătate, unde a avut oportunitatea de a lucra cu maeștrii: Răzvan Suma, Götz Teutsch, Rudolf Leopold, Erich Oskar Huetter.

Deține un vast palmares de recitaluri și concerte (Romania, Ungaria, Elveția, Austria, Germania), ca membră sau colaboratoare a mai multor orchestre și formații, cum ar fi: Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, Orchestra de Cameră „Liutaria”, Orchestra „Notes & Ties”, „Sibiu Youth Orchestra”, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Începând cu 2013 până în anul 2015 a facut parte din Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare. În prezent este artist instrumentist in cadrul Operei Romane din Cluj-Napoca.


Diana Canteșanu – violoncel