Despre noi

Dorința de a cânta într-o formație camerală, alcătuită din patru tinere interprete, s-a cristalizat în anul 2012, când Cvartetul Cantabile a început să concerteze la diferite evenimente, atât în Cluj-Napoca, cât și în alte orașe din țară.

În prezent, cvartetul nostru are în componența sa patru artiste: Delia Rebreanu – vioara I, Cosmina Salvan – vioara a II-a, Andrada Călugăr – violă și Diana Stir – violoncel, care prin talent, eleganță și tenacitate au ca și obiectiv atingerea unui nivel înalt în interpretarea muzicală.

Cantabile Quartet este invitat să participe la evenimente deosebite precum: nunți, recepții, mese festive, expoziții, lansări de carte, simpozioane, petreceri private.

Prin dăruire și profesionalism, abordăm diferite genuri muzicale, de la muzică clasică, concepută pentru tradiționalul cvartet de coarde, păstrând eleganța acesteia, până la muzică de divertisment, cover-uri, pop-rock, muzică de film, tango-uri, alese de noi și prelucrate pentru cvartetul de coarde.

Din repertoriul nostru pot fi selectate cele mai reprezentative piese, în funcție de tematica evenimentului și a preferințelor personale.

Credem că, alegând Cvartetul Cantabile, veți întregi atmosfera frumoasă, prin eleganța și rafinamentul adus de noi și astfel, veți avea cheia reușitei pentru un eveniment de neuitat.

Delia Rebreanu
Delia Rebreanu
Vioară I

Violonista Delia Rebreanu a absolvit Facultatea de Interpretare Instrumentală din cadrul Conservatorului din Cluj-Napoca și studiile masterale aferente. De mică a participat la diverse concursuri de vioară (atât naționale cât și internaționale) și de asemenea a concurat la Olimpiadele Naționale, situându-se de fiecare dată în primele 3 poziții.

În cursul anilor de facultate a participat la cursuri de măiestrie a unor iluștri violoniști precum Vasile Beluska, AnkeSchittenhelm, David Grimal sau Serban Lupu. De asemenea a colaborat cu diverse orchestre: Sibiu Youth Orchestra, Filarmonica de Stat Sibiu, Orchestra de cameră a Academiei de Muzică „Gh. Dima”.

Toate aceste experiențe au culminat odată cu intrarea ei în anul 2010 în Orchestra Română de Tineret, precum și angajarea în Filarmonica de Stat „Transilvania” unde este de asemenea membră a Orchestrei de Cameră.

Cosmina Salvan
Cosmina Salvan
Vioară II

Născută în Târgu-Mureș, Cosmina Salvan este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare Muzicală-Vioară și a Studiilor Universitare de Masterat din cadrul aceleiași instituții.

A colaborat cu orchestre renumite din țară, cum ar fi Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș, Orchestra de cameră „Liutaria”. A susținut numeroase concerte și recitaluri, în țară și în străinatate (Germania, Ungaria, Franța, Olanda) și a participat la cursuri de măiestrie, atât pe perioada cursurilor universitare, cât și după încheierea acestora, unde a studiat cu violoniștii Vasile Beluska, Penny Thompson, Ilian Garnet.

Începând cu anul 2010 și până în anul 2016, a activat ca profesor de vioară la Școala Gimnazială de Muzică ,, Augustin Bena” din Cluj-Napoca, iar din anul 2016 este profesor de vioară la Colegiul de Muzică ,,Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca. De-a lungul acestor ani de carieră didactică, a obținut cu elevii săi numeroase premii la concursurile naționale la care a participat.

Cosmina Salvan
Andrada Calugar
Andrada Călugăr
Violă

Andrada Călugăr a început studiul violei la Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca și a absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, specializare Interpretare Muzicală.

De-alungul anilor de liceu cât și de facultate, a participat la numeroase concerte și festivaluri atât în țară cât și în străinătate (Olanda, Elveția, Italia, Ungaria) făcând parte atât din formații de muzică de cameră, cât și din diferite orchestre. În prezent face parte din Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea.

Activitatea nu se rezumă doar la interpretare muzicală ci și în predarea muzicii celor mici, în trecut făcând parte din Learn with music, programul educațional în limba engleză pentru copii preșcolari.

Diana Stir
Diana Stir
Violoncel

Diana Stir, născută în Cluj-Napoca, a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din orașul natal. A continuat studiile de specialitate la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea Conf. Univ. Dr. Vasile Jucan („Cvartetul Transilvan”), absolviind masteratul în anul 2014.

A participat la cursuri de specializare în Romania și în străinătate, unde a avut oportunitatea de a lucra cu maeștrii: Răzvan Suma, Götz Teutsch, Rudolf Leopold, Erich Oskar Huetter.

Deține un vast palmares de recitaluri și concerte (Romania, Ungaria, Elveția, Austria, Germania), ca membră sau colaboratoare a mai multor orchestre și formații, cum ar fi: Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, Orchestra de Cameră „Liutaria”, Orchestra „Notes & Ties”, „Sibiu Youth Orchestra”, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Începând cu 2013 până în anul 2015 a facut parte din Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare. În prezent este artist instrumentist in cadrul Operei Romane din Cluj-Napoca.

Diana Stir